Pilot Üniversite Projelerinin Eğitim ve Tanıtımı hem bölgenin mevcut verimlilik düzeyi ve inovasyon kabiliyetinin geliştirecek hem de ulusal ve uluslararası rekabetçilik gücünün artırılmasını sağlayacaktır. Görsel ve işitsel medyanın etkin kullanılması tanıtım faaliyetleri için çok önemlidir. Tanıtım faaliyetleri için dışardan profesyonel destek alınması sürecin verimli ve daha görünür olmasını sağlaması açısından gereklidir.
Temel Projenin Kapsamı ve Bölgesel Kalkınma ile İlişkisi
Pilot üniversite projelerine eklenen son proje ile halkla ilişkiler ve tanıtım temellerinde zayıf kalan projelerimizin profesyonel bir yaklaşımla hedef grup ve nihai yararlanıcılara duyurulması böylece yerel ve toplumsal desteğin elde edilmesi sağlanacaktır. Yerel ve toplumsal desteğin olmadığı projelerin başarı ihtimalinin düşük olması riski bu yolla ortadan kaldırılacaktır.
Bu kapsamda aşağıda belirtilen faaliyetler gerçekleştirilecektir.
- Marka Konumlandırma Çalışmaları (proje için ana logo çalışması, slogan belirlenmesi, kurumsal kimlik çalışması)
- Hedef Kitle Analizi (projelerin raporlanması ve basılması, bilgi düzeyini belirlemek üzere anket düzenlenmesi)
- Görsel İşitsel Medya Çalışmaları (ana tanıtım filmi, Pilot Üniversite sürecini anlatan tanıtım filmi, Pilot Üniversite projesine katılan birimlerin tanıtımı, tüm projeleri anlatan teaser hazırlanması, tüm projeleri anlatan ana kamu spotu, her bir proje için birer adet projeleri anlatan kamu spotları, multimedya reklamlar, radyo jingleları)
- Basılı Medya Çalışmaları (ana tanıtım kataloğu, tüm projeler için broşür çalışmaları, yerel-ulusal gazete ve dergilerde reklam sayfaları-haberleri, açık hava reklam çalışmaları, kapalı alan reklam çalışmaları, organizasyon çalışmaları, pilot proje açılış toplantısı, seminer, konferans, çalıştay, ulusal ve uluslararası kongreler, panel, çeşitli fuarlara stant açarak katılım, proje eğitim çalışmaları, tarla günleri, çiftçi eğitimleri, eğitim katılım sertifikaları)
- İnternet Uygulamaları (responsive kurumsal web sayfası, sosyal medya hesaplarının oluşturulması ve yönetilmesi, e-katalog çalışması) Yapılan bu faaliyetler kapsamında ülkemizde gerçekleştirilen sportif faaliyetlerin bölgesel ekonomiye ve istihdama olan katkısını artırması ve bölgenin tanıtılması hedeflemektedir. Ülkemizin de öncelikli hedeflerinden biri olarak yer alan spor turizminin geliştirilmesi kapsamına da dahil edilebilmektedir. Önerilen proje sonucunda ulusal ve/veya bölgesel ekonomiye, rekabet gücünün ve yenilikçiliğin artırılmasına, kurumun stratejik hedeflerine ulaşmasına ve bilimsel birikime faydalar